zondag 10 november 2013

Eerste bezoek kloostertuin Op het veld te Heer

Eerste bezoek op 24 oktober 2013


Screenshot ligging kloostertuin zonder nieuwe gebouwen verzorgingstehuis
Tijdens een prachtige herfstdag in oktober 2013 bezoek ik de kloostertuin aan de Veldstraat 20 (zie rode stip) in Heer (Maastricht) voor het eerst. Deze kloostertuin behoorde toe aan de zusters van de Voorzienigheid. Zij hebben het terrein verkocht aan woningcorporatie St. Servatius. Het westelijk deel van het terrein is nu ingericht met gebouwen van het verzorgingshuis Ridderhof. Het plan was om van het overige deel van de kloostertuin een voor ieder toegankelijk park te ontwerpen. Dit plan is nog niet uitgevoerd. 
Het is rond 16.30 uur. Ik loop er rond en wordt aangenaam verrast door de aanblik, het groen en de ongereptheid. De zon schittert tussen de bladeren van de bomen: beuken essen, esdoorns, eiken. Er heerst een serene rust. Er staan huizen omheen (Veldstraat) en een school voor Voortgezet Onderwijs: Porta Mosana. Deze plek wil ik verder ontdekken en in kaart brengen.
Ik zie een kapelletje, prachtige oude bomen, paden , een oude huifkar die geparkeerd staat, een verhoging met grond die hier neergelegd lijkt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten